< terug
Mark GruntjesEigenaar / marketing03/05/2016

Waar kun je Pinterest voor gebruiken?

Wat is Pinterest nu eigenlijk?

Pinterest is een groot online prikbord, op dit prikbord verzamel je alles wat je leuk / interessant vindt. Je ‘pint’ al deze content op één van je borden. Deze borden kun je vervolgens delen met je volgers en zo ziet iedereen wat jij interessant vindt.

Pinterest in Nederland

Pinterest heeft in Nederland 2 miljoen gebruikers, van deze gebruikers zijn er 334.000 dagelijks actief De gebruikers zijn vaak vrouwen die ouder dan twintig jaar zijn. Het leuke is dat deze dames de aankoopbeslissingen thuis nemen. Dit is voor jou als ondernemer of marketeer natuurlijk heerlijk om te weten.

De waarde van Pinterest voor ondernemers

Pinterest bestaat bijna alleen uit beeld. Beelden worden door bezoekers sneller onthouden, vaker gedeeld en er wordt sneller op geklikt. Je creëert dus veel zichtbaarheid voor je content.

Pinterestgebruikers zijn vaak op zoek naar inspiratie. Daarnaast is de kans groot dat ze iets met die inspiratie gaan doen. Ze zoeken bijvoorbeeld naar nieuwe schoenen of een nieuwe zomercollectie. Mensen die Pinterest gebruiken zijn van plan om een aankoop te gaan doen en gebruiken Pinterest om zich te laten inspireren. Jouw volgers zijn dus potentiële klanten, die bijvoorbeeld op jacht zijn naar een nieuwe zomeroutfit.

Wat zijn de functies?

Pinterest is een prikbord. Op Pinterest kun je verschillende prikborden maken om je pins (berichten) onder te verdelen. Een bord is dus een categorie, onderwerp of stijl. Op de verschillende borden kun je vervolgens jouw pins plaatsen. Pins kunnen naast foto’s ook video’s en GIF’s zijn. Je kunt ervoor kiezen om pins van ander op één van je borden te zetten, maar de voorkeur geniet om je eigen producten op de borden te plaatsen. Voordeel hiervan is is dat je er extra tekst aan een pin kan toevoegen plus een link naar je website.

Wat het uniek maakt tegenover de andere social media, is dat gebruikers je account kunnen volgen , maar er ook voor kunnen kiezen om maar één van je borden te volgen. Zo kun je er dus voor kiezen om alleen de content te zien die voor jou interessant is. Je volgers krijgen jouw berichten in hun tijdlijn te zien en kunnen deze liken en / of erop reageren. Wat ook interessant is is dat je in Pinterest samen kunt werken aan een bord, je kunt dus met vrienden creatieve gezamenlijke borden maar. Hiervoor moet je elkaar wel toestemming geven.

Tips

Hieronder enkele tips om je op weg te helpen op Pinterest:

  • Bedenk voordat je begint wat het doel van je pagina.
  • Post niet teveel pins van anderen, maar gebruik vooral eigen pins.
  • Maak niet teveel borden.
  • Hou de content relevant voor je bezoekers.
  • Ben uniek en creëer één stijl per bord.
  • Om het overzicht te bewaken moet je ervoor zorgen dat je niet teveel borden maakt.
  • Publiceer een bord als je er helemaal tevreden mee bent, maar blijf er wel actief op posten.
  • Zet tekst / zoekwoorden tekst in de omschrijving omschrijving van je pins.Deel pins waar je volgers echt wat aan hebben.