Smits Opleidingen is al meer dan 45 jaar een professionele landelijke opleider op het gebied van rijbewijzen en (interne) logistieke opleidingen. Naast opleidingen voor het behalen van een rijbewijs voor bijvoorbeeld een auto of scooter, hebben ze een breed aanbod aan beroepsopleidingen. Inmiddels zijn ze dan ook uitgegroeid tot één van de grootste opleidingsinstituten in Nederland.

 

Bekijk de website

Smits Opleidingen & Chef du Web

De laatste jaren is Smits Opleidingen erg gegroeid, en hier hoorde natuurlijk ook een vernieuwde website bij. De vorige website was niet alleen verouderd, maar kon ook niet meer op een overzichtelijke manier de klant van informatie voorzien. De website van Smits Opleidingen bevat erg veel content, om de klant zo goed mogelijk te informeren over opties met betrekking tot rijbewijzen en opleidingen. De uitdaging voor ons was om structuur aan te brengen in deze enorme hoeveelheid content.

De stappen naar een vernieuwde website

Om de website van Smits Opleidingen zo goed mogelijk te realiseren, zijn we eerst verschillende stappen gaan doorlopen. De eerste stap was een strategisch plan maken voor de website (doelgroepanalyse, customer journey, tone-of-voice etc) , om dit vervolgens om te zetten in een functioneel ontwerp.

De volgende stappen waren het design, de content en het vullen van de website. Op het gebied van styling is hier veel tijd in gestoken, om de website zo overzichtelijk mogelijk te maken. Zo hebben we bijvoorbeeld de pakketten in verschillende kolommen geplaatst, om een duidelijke weergave te geven van de opties. Al bij al hebben we een zeer uitgebreide website opgeleverd voor Smits Opleidingen. Hier zit zelfs een webshop integratie in, zodat klanten direct een opleiding kunnen aanvragen.

screenshot webdesign pakketten Smits Rijopleidingen

De uitdaging van Smits Opleidingen

De grootste uitdaging bij de vernieuwde website was structuur aan brengen in de grote hoeveelheid content. Ook hebben we verschillende extra opties in de website aangebracht. Een van deze opties, is bijvoorbeeld een snelkeuze menu. Hierin kunnen klanten met een enkele klik direct lessen aanvragen om een rijbewijs te halen voor bijvoorbeeld een scooter, vrachtwagen of auto. Ook hebben we een sidebar, buttons en call-to-actions toegevoegd, om de klanten zo snel mogelijk te helpen met hun vraag.

Met het realiseren van de nieuwe website, is het natuurlijk ook belangrijk om te monitoren welke verbeteringen het teweeg brengt. De resultaten liegen er niet om, de website heeft niet alleen 130% méér paginaweergaven, maar ook 180% nieuwe gebruikers!