Bij Christian Chocolaterie Patisserie maken ze op ambachtelijke wijze de fijnste lekkernijen. In een week tijd hebben wij geprobeerd deze lekkernijen tot hun recht te laten komen op een nieuwe website. Zodat deze, net als in de nieuwe winkel, weer helemaal bij de kwaliteit van de producten van Christan past.

 

Bekijk de website

Christian Chocolaterie Patisserie & Chef du Web

Al 20 jaar maakt Christian de lekkerste dingen van chocolade, maar na de verbouwing van de winkel pasten de website en webshop niet meer helemaal in het plaatje. Daarom zijn we samen aan de slag gegaan met het vormgeven en maken van de nieuwe website. In 7 dagen is alles ontworpen, zijn er nieuwe foto’s gemaakt en nieuwe teksten geschreven. Op deze manier hebben we kunnen zorgen dat Christian weer net zo trots kan zijn op zijn website als op de chocolaatjes en gebakjes in zijn winkel.

 

“De ontwikkeling van onze nieuwe website en webshop in samenwerking met Chef du web. In 7 dagen alles ontworpen, nieuwe foto’s gemaakt en teksten geschreven. Een sprint (zoals Chef du web dit noemt) die voor ons super was en door hun top is uitgevoerd. Een prettige en fijne open samenwerking, zoals het hoort. Grote pluim en dikke dankjewel Chef du web.” – Christian

Een sprint met Chef du Web?

In een week tijd een website van de grond af neerzetten. Iets wat bij zowel ons als Christian goed in de smaak valt. Het werken in zo’n korte periode maakt het proces voor beide partijen een stuk aangenamer. Zo houden we de lijntjes kort en kunnen we snel schakelen. Als er ooit een twijfel ontstaat over welke keuze de juiste is kan deze meteen gemaakt worden en kunnen we door met de volgende stap.

Het ophalen van eventueel nog missende content gaat in met deze methode in dezelfde adem door, omdat iedereen die meewerkt aan het project altijd klaar staat. Hier en daar miste nog een foto, of was er een andere die beter zou passen. Dus die zijn we in de week zelf bij Christian in de winkel gaan maken. Door de vitrines gevuld met gebakjes en fonteinen van chocolade.

Team Chef du Web tijdens sprint van Christan

De chocolade voorop

Bij Christian staat niet alleen de chocolade centraal, maar ook waar de chocolade vandaan komt. Daarom was het ook van groot belang dat deze op de website tot zijn recht kwam. Met de rijke fotografie van Valrhona komen de smaak, aroma, geur en karakter van de chocolade bijna door het beeldscherm heen. Zo heeft zijn primaire grondstof een mooie plek gekregen.