Vixy Video

Vixy Video is een online video platform die onder andere meerwaarde creëert voor haar klanten door ze een eigen kanaal aan te bieden met betere statistieken en interactieve video. 

Na een partnership met video-gigant NEP Worldwide vonden ze het tijd worden voor een nieuwe marketing website. Aan Chef de taak om deze te realiseren.


Bekijk de Vixy Video website

Technische realisatie in de breedste zin

Bij Vixy zijn wij nauwelijks verantwoordelijk geweest voor het design; dit werd aangeleverd. We zijn echter wel heel erg mee gaan denken op het design-vlak om de technische uitvoering goed mogelijk te laten verlopen en hebben er op gelet dat de doelen die Vixy had met de website had gewaarborgd bleven.

Als technisch partner leggen we dan nadruk op de punten in het design die technisch of conversie-technisch niet zouden gaan werken; hier hebben we vervolgens relevante alternatieven voor uitgewerkt.

Meertalige Multisite

Voor Vixy is een meertalige website gerealiseerd. Hier gebruiken wij steeds vaker Multisite voor; een WordPress feature waarbij je feitelijk meerdere websites kunt draaien vanuit één installatie. Dit is voordelig op gebied van hosting en technisch onderhoud, maar ook voordelig voor de websitebezoeker: sites kunnen immers helemaal worden afgestemd op de geografische doelgroep.

 

Vrijheid in content

Binnen WordPress is het opbouwen van content dikwijls lastig om goed te doen. Zeker met de standaard content editor. Daarom gebruiken wij altijd ons eigen systeem Chef Sections. Hiermee heeft Vixy de complete vrijheid over hoe ze content structureren en kunnen ze zonder problemen tekst, afbeeldingen en video’s toevoegen. We zijn bij Vixy echter nog wat verder gegaan; ze hebben ook controle over welke kleuren en regelafstanden er per sectie gebruikt worden en kunnen heel eenvoudig referenties of cases toevoegen.

Geleverde diensten

  • Maatwerk WordPress Multisite
  • Uitgebreide content editor