Logo laten ontwerpen

Het logo is een ontwerp dat een merk of bedrijf vertegenwoordigt en bestaat uit tekst, beeld of een combinatie van beide. Een logo is vaak opgebouwd uit verschillende onderdelen om er voor te zorgen dat het herkenbaar blijft op alle mogelijke formaten. De tekst in een logo wordt vaak een woordmerk genoemd en het beeld heet ook wel een beeldmerk.

In vroegere tijden, waarin logo’s voornamelijk voor drukwerk werden ontworpen, werd er één enkele versie van een logo gemaakt. Dit vergrootte de herkenbaarheid van een bedrijf, en een visueel aantrekkelijk logo bevordert bovendien de aantrekkelijkheid van de organisatie. Tijden zijn veranderd en organisaties profileren zich online tegenwoordig op enorm veel verschillende plekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een logo op een website tot een avatar op Facebook.

 

De ‘kern’ van een goed logo

De manier waarop mensen deze logo’s tot zich nemen is ook nog eens zeer divers geworden. Mensen gebruiken tegenwoordig desktops, laptops, telefoons en tablets waarop de logo’s voorbij komen. Essentieel is dan ook dat een logo, in welke situatie dan ook, goed waarneembaar én toepasbaar is.

Responsive logo ontwerp

Om deze waarneembaarheid én toepasbaarheid te garanderen is ‘responsive logo design’ een veelgebruikte discipline onder (web)designers geworden. Tijdens het ontwerpen van een huisstijl is een logo dat zich aanpast aan elk apparaat een vereiste geworden. Het gaat in dit geval niet alleen om grootte, maar ook om versimpelde elementen wanneer de logo’s kleiner worden. Met het ontwerpen van een nieuw logo dien je, met responsive logo design in het achterhoofd, met de volgende zaken rekening te houden.

 

Wat vragen wij ons af bij een logo ontwerp:

– Blijft het gekozen lettertype (font) goed leesbaar wanneer deze geschaald wordt?

– Wordt de herkenbaarheid van het logo niet minder als het logo zwart/wit wordt gepresenteerd?

– Zit er een opvallend element in het logo (dit kan een beeldmerk zijn, of een bepaald stijlelement), dat op zichzelf staand en op zeer kleine formaten herkenbaar is?

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op met Daan!