Huisstijl laten ontwerpen

Zet jouw product, dienst of bedrijf op de kaart met een unieke huisstijl gemaakt door Chef du Web. Wij gaan opzoek naar een visuele presentatie van de kernwaarden en uitstraling die past bij jouw bedrijf of product. Benieuwd hoe wij dit doen? Blijf dan vooral verder lezen, of vraag het eens aan Daan! Daan is onze design specialist met meer dan 10 jaar ervaring.

Huisstijl, imago en identiteit

Met een huisstijl zorg je ervoor dat je als bedrijf een herkenbare uitstraling hebt en alle uitingen dezelfde associatie hebben. Een logo is een goed begin, maar dan ben je er nog niet. Een huisstijl, of identiteit, is een visuele vertaling van je bedrijfswaarden en persoonlijkheid. Op deze manier creëer je een consistentie in niet alleen je website, maar ook drukwerk als visitekaartjes, flyers

 

Waaruit bestaat een huisstijl?

De belangrijkste elementen voor een huisstijl zijn:

  • Logo
  • – Kleurstellingen
  • – Typografie

 

Het logo is een ontwerp dat een merk of bedrijf vertegenwoordigt en bestaat uit tekst, beeld of een combinatie van beide. Een logo is vaak opgebouwd uit verschillende onderdelen om er voor te zorgen dat het herkenbaar blijft op alle mogelijke formaten. De tekst in een logo wordt vaak een woordmerk genoemd en het beeld heet ook wel een beeldmerk.

Hoe een logo opgebouwd wordt hangt helemaal af van het bedrijf. Dit kan zijn met afbeeldingen, symbolen of andere vormen. Deze combinatie maakt het verbeelden van bepaalde kenmerken die tekstueel moeilijker over te brengen zijn mogelijk.

Daarnaast is het in de digitale wereld van belang dat je logo herkenbaar is op ieder apparaat en ieder formaat. Tijdens het ontwerpen van een huisstijl is een logo dat zicht aanpast aan elk scherm formaat een vereiste geworden. Het gaat hierbij niet alleen om de grootte, maar ook om versimpelde elementen wanneer schermen kleiner worden.

 

Digitale mogelijkheden

Met de opkomst van de digitale wereld zijn er steeds meer mogelijkheden om op te vallen, maar maakt je bedrijf daar al gebruik van? Bij Chef du Web maken we je graag wegwijs in de digitale wereld. Als experts op het gebied van brand design zorgen we dat jij en je bedrijf klaar zijn om de digitale wereld in te treden.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op met Daan!