Al meer dan 30 jaar maakt MONDiART onderscheidende en creatieve producten, die over de hele wereld worden afgenomen. Het bedrijf is gegroeid naar een showroom van maar lieft 1500m2 en in de achterliggende ruimten worden de creatieve producten in huis vervaardigd. Innovativiteit is MONDiART niet vreemd en dit resulteert in een continue stroom van nieuwe producten.

 

Bekijk de website

Kunnen jullie ons helpen met een online omgeving die onze producten eer aan doet?

We hebben echter een probleem: ‘Over twee weken staan wij op een grote beurs in Parijs’. Nu zijn wij bij Chef du Web niet vies van een uitdaging, dus riepen volmondig ja. Dit gaan we in een sprint van een week oppakken, maar dan moeten jullie zelf ook flink aan de bak. Co-creatie (zoals dat zo mooi heet), maar dan ook echt samen.

In een week tijd samen met de klant een website ontwikkelen hoe ziet dat er dan uit?

Allereerst staat of valt alles met verwachtingsmanagement door duidelijke afspraken met elkaar te maken en een strakke planning. Zo hadden we bijvoorbeeld afgesproken dat om dinsdag 12.00 het gehele design afgerond diende te zijn. Dus we hebben in anderhalve dag een functioneel ontwerp gemaakt, alle contenttypen bepaald en vervolgens zijn de designers als team aan de slag gegaan. Alle UI-elementen worden dan ook per onderdeel goedgekeurd door de klant en zijn daarna onherroepelijk voor de eerste versie van de website. Dat klinkt ook niet echt flexibel horen we je denken. Nee, dit is noodzakelijk om de sprint te kunnen behalen.

Overige wensen worden overigens direct in een backlog gezet voor een tweede sprint. Vervolgens wordt het webdesign, samen met de klant, overgedragen aan de technische afdeling. Alle functionaliteiten worden conform het design snel en grof opgezet, de klant heeft hierdoor de ruimte om mee te kunnen denken over bepaalde animaties en interacties. Dat vinden wij dan weer best flexibel, niet? Kortom een super toffe week samen met de klant iets neergezet waar we bijzonder trots op zijn en ruim op tijd. Directeur Twan Schraven kwam vrijdagmiddag met een doos macarons als verrassing langs om ons te bedanken en het succes te vieren.